SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZAYIF KÂRLILIKTAN ZARARA DÖNDÜ-
SORU : Emlak Konut’un fiyatı iyi giderken son iki ayda bozdu. Düşüş devam eder mi yoksa geçici bir durum mu? Gönderen : Osman Bozkır16.05.2024, 21:35

Emlak Konut GMYO, 2010 yılında borsaya geldikten sonra uzunca bir süre yükselemedi. Hisse ilk yıllarda yatayda dalgalı bir seyir izlerken sonrasında halka arz fiyatının da altına geriledi. 2020’de pandemi ile başlayan sert düşüş sonrasında borsada gözlenen genel çıkışla uyumlu bir hareket sergiledi. Mart 2020’de en düşük 95 kuruşa kadar inen fiyat, Şubat 2024’te 12,03 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 8,85 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hisse, geride kalan dört yılı geçkin sürede sergilediği çıkış ivmesi sürecinde de yatay ya da düşen hareketleri gündeme geldi. Ama tüm bunlara rağmen çıkışını sürdürdü. Geçtiğimiz şubat ayından bu yana da yine düşüş eğilimi öne çıkmış görünüyor. Firmanın son beş yıllık mali yapısı incelendiğinde güçlü bir kârlılık elde etme noktasında zorlandığını gözlemekteyiz. Son açıkladığı 2023 faaliyet döneminde ise zarara döndü. Geçtiğimiz yıl cirosunu yüzde 36 artırmasına rağmen giderlerin çok daha güçlü artış kaydetmesi, firmanın esas faaliyet kârını aşağıya çekmesine yol açtı. Buna ilave olarak 10,3 milyar TL tutarındaki Net Parasal Pozisyon Kaybı, firmanın yıl sonunda 3,8 milyar TL zarar açıklamasına sebep oldu. Geçen sürede güçlü kâr artışı gerçekleştiremediği gibi zarara dönmesi yatırımcı beklentisini de ister istemez olumsuz yönde etkiliyor. Hissede istikrarlı bir çıkış yaşanabilmesi için firmanın gelir ve kârlılıkta güçlü bir yükseliş sergileyebilmesi önemli.

EMLAK KONUT GMYO EKGYO

Alış0,00

Satış9,60

Gün İçi En Düşük9,46

Gün İçi En Yüksek9,71

PD/DD0,55

FK0,00

Fiyat9,60

Değişim0,84%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI