SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZİRVESİNİN ÜZERİNDE KALMAYI BAŞARAMADI -
SORU : İhlas Ev Aletleri hissesinde önümüzdeki günlerde nasıl bir hareket bekliyorsunuz? Gönderen : Emre Mert Cansız13.09.2024, 01:37

İhlas Ev Aletleri hissesinde önümüzdeki günlerde nasıl bir hareket bekliyorsunuz?

Borsada hisselerle alakalı hedef fiyatlar konsa da kısa süreli zaman aralıklarında tahmininde bulunmak hayli zordur. Nedeni kısa sürelerde fiyat üzerinde etkili olan faktörlerin çok farklı etkenlerle alakalı olmasıdır. Kısa vadelerde fiyat üzerinde güncel gelişmeler belirleyicidir. Söz konusu durum, ekonomiye dair olabileceği gibi sosyal ve siyasal ya da bölgesel gelişmeler olabilir. Oysaki uzun vadede hisse üzerinde belirleyici faktör, şirketin mali performansıdır. Bu nedenledir ki borsada uzun vadeli beklentilerle yatırımda bulunmak daha düşük riski de beraberinde getirecektir. İhlas Ev Aletleri, kârlılık noktasında düzensiz bir yapıya sahip bulunuyor. Son iki yılda zarar üreten şirket, öncesinde de dalgalı bir kârlılık yapısına sahip olduğu görülüyor. Son açıkladığı 2024 üç aylık mali tablolarında da benzer bir durum söz konusu. İlk çeyrekte gelirini yüzde 5 büyütürken dönem sonunda zarar açıkladı. Bununla birlikte şirketin esas faaliyetlerinden ötürü kâr etmesi ileriye dönük yatırımcıların beklentiye girmesi için gerekçe olabilir. Fakat bu aşamada istikrarlı şekilde kârını büyüteceğine dair güçlü işaretler gözlenmiyor. Bu da hisseye temkinli yaklaşımda bulunmayı gerektiriyor. Hissenin fiyatı ise zayıf bir seyir izliyor. Mart 2020’de en yüksek 4,15 TL’ye çıkarken sonrasında geriledi. Geçen dört yılı aşkın zaman diliminin ardından Mayıs 2024’te en yüksek seviyesine çıktı. Hisse, bu seviyelerde bir süre kalsa da tutunmayı başaramadı. Piyasada yaşanan genel satış dalgasının da etkisiyle tekrar aşağı yöneldi. Şimdilerde de 2,31 TL seviyelerinde bulunuyor. Şirketin istikrarlı şekilde kârını büyüttüğünü gözlemleyebilmek şart.

IHLAS EV ALETLERI IHEVA

Alış0,00

Satış2,36

Gün İçi En Düşük2,35

Gün İçi En Yüksek2,39

PD/DD0,72

FK0,00

Fiyat2,36

Değişim-0,42%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI