Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Analist fonu

25 Aralık 2014, 13:52 - -

Wall Street’in en ünlü analistlerinden biri olduktan sonra hedge fon kuran  Meredith Whitney, hisselere yatırım yapmanın onları incelemekten daha zor olduğunu anladı. Kurduğu fon bu sene %11 kaybettirmiş durumda. Ana yatırımcısı parasını çekmek için istekte bulundu, tepe yöneticileri işten ayrıldı, Madison Avenue’daki 500 m2 ofisi emlak piyasasına çıktı.

Meredith’in American Revival Fund Lp isimli fonu son 11 ayın 8inde düştü. Pozitif getiri sağladığı aylarda da Bloomberg’e göre getiriler %1 den az gerçekleşti.  Aynı dönemde S&P500 endeksi %12 yükseldi. Kötü giden yatırımlar arasında elektronik eşya perakendecisi  Conn’s Inc. (CONN)  bu dönemde %56 düştü ve fona 2 milyon dolardan fazla zarar yazdı.

Meredith’in avukatı Stanley Arkin telefonda Huffington Post’a şu açıklamaları yaptı:

“Meredith’i yıllardır tanıyorum: Parlak bir beyin, kavrayışı güçlü bir yatırımcı ve analisttir.” Buna ilave olarak “Piyasa bu sene hiç alışılmadığı kadar volatildi” dedi.

Whitney’in firmasındaki bir kaynağa göre Michale Platt’a bağlı BlueCrest Capital management yatırımını geri çekme talebini en az 2 defa iletti. Whitney’in firması, Kenbelle Capital Lp işlemlerine Kasım 2013 tarihinde BlueCrest ve ortaklarından 50 milyon dolar alarak başladı.

EŞYALI OFİS, KİRALIK

1 yıl sonra Madison Avenue’nun en iyi yerindeki 500 m2 ofisi bu ilanda görüleceği üzere kiralık olarak piyasaya çıktı.

Kenbelle kurucularından Stephen Schwartz, CFO Andrew Turchin, ve CAO Brittani Caetano şirketten ayrıldılar.

American Revival Fund en iyi getiriyi %1,7 ile Haziran ayında gerçekleştirdi. Fonun performansını yakından bilen bir analiste göre fon, San Antonio bazlı CST Brands Inc MasterCard Inc. yatırımlarında yüzbinlerce dolar kaybetti.

CST ve  MasterCard yılın ilk yarısında düşerken ikinci yarısında ralli yaptılar. MasterCard Kasım sonu itibarı ile %4,5, CST ise %19 yukarıda. (Meredith muhtemelen bu hisseleri dipteyken satmıştır. A.S.)

WHİTNEY’İn Şöhreti

Yılın ilk 11 ayında hedge fonlar %2 ortalama getiri sağlayabildiler ki bu 2011den bu yana en kötü getiriye işaret ediyor. Küçük fonlar bu dönemde kurumsal yatırımcı bulmakta çok zorlandılar.

45 yaşındaki Whitney, finansal kriz esnasında CitiGroup’un temettüleri keseceğini doğru tahmin ettikten sonra meşhur olmuştu. Whitney, CBS’teki 2010 yılında katıldığı programda milyarlarca dolarlık belediye bonosunun iflas edeceğini öngörerek büyük bir yanılgıya düşmüştü. Bloomberg News kanalına, Whitney bu tahmininin sezgisel olduğunu ve 5. dereceden türev boyutu bilgisini içerdiğini itiraf etti. (anlamı: işkembe-i kübradan atmak)

Tanıtım sunumunda, Amerika’nın Kalbine yatırım yapacağı iddia edilen fon %12-17 arasında getiri hedeflemişti.

Geçtiğimiz sene, Whitney,  Bloomberg Businessweek  dergisine yüksek derecede ikna olmadığı konularda fikir beyan etmediğini söylemişti. Whitney ayrıca “Finansal sistem güvene dayalı bir sistemdir ve benim de dengeleri bozmaya niyetim yok” açıklamasını yapmıştı.

Makalenin orijinali:

http://www.bloomberg.com/news/2014-12-22/meredith-whitney-s-fund-said-to-drop-11-as-office-put-on-market.html

Son söz: Hiçbir şey göründüğü kadar kolay değildir, söylemekle yapmak, yapmak ile devam ettirmek arasında tahmin edilemeyecek kadar farklar mevcuttur. Piyasayı en iyi biliyorum diyen uzun dönemde daima yanılmaya mahkûmdur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)