Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Çalışanların durumu

13 Ocak 2015, 12:34 - -

Geçtiğimiz hafta bu bağlantıda “Bu Sene ş Bırakılır mı?” başlığı ile bir çeviri yayınlamıştık. Günümüzün gelişen ve değişen dünyasında iş bulmak bazı kesimler için çok zor bazı kesimler için ise oldukça kolaylaşmış durumda. Beyaz/mavi yakalı çalışanların problemleri arasında iki önemli konu var: Düzenli terfi/zam alamamak ve hayat şartlarının giderek ağırlaşması. Çalışan orta sınıfın bu cendereden çıkabilmesi için de mutlaka gelirlerini artırmanın yollarını bulması gerekiyor. Bu yollardan bazıları açık önümüzde duruyor: Hisse senetlerine yatırım, internet nimetlerini kullanarak iş kurma. Türkiye’de çalışanların durumu ile ilgili olarak bugün http://www.eleman.net/167/eleman-net-calisanlarin-zam-memnuniyetini-arastirdi adresindeki anketi okudum. Tek cümle ile özetleyecek olursak çalışanlar hallerinden memnun değiller.   Anket 11000 kişi ile yapılmış, dolayısı ile temsil gücü bir hayli yüksek. Öncelikle yeni yıldaki zamlara bakalım:

Çalışanların %86’sı %5 ve altında zam almış, %62’si ise hiç zam almamış. Aldığı zamdan menün olmayanların oranı ise %88. En çarpıcı yorum ise aşağıdaki tabloda gösterildi:

Çalışanların %85’i yeni yılda işlerini değiştirmeyi düşünüyorlar! Bu çok önemli ve üzerinde özellikle işverenler tarafından düşünülmesi gereken bir bulgu. Mutsuz çalışan verimsiz organizasyon anlamına gelebilir.

Günümüzde çalışanların profilinde kesinlikle değişimler oldu/oluyor. İşverenlerin baktıkları kriterler çok çok değişti. Yeni işe girmeye aday olanların, iş değiştirmek isteyenlerin mutlak surette kendilerini kalabalıktan sıyıracak özelliklerini geliştirmeleri gerekiyor. İşveren size “neden sizi işe alayım” sorusunu sorduğunda doğru cevap pek çok kapının anahtarını açabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)