Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Merry Trumpmas

09 Kasım 2016, 10:26 - -

Trump tüm anketlerin, tahminlerin medyanın öngörülerinin tersine KAZANDI! Nytimes ekran görüntüsünü aşağı aldım:

Trump seçilmesi olayını Trumpexit, Amerexit gibi benzetmeler ile isimlendirmiştik. Seçmenler değişim istiyorlar ve bir alternatif gördükleri anda Brexit gibi Trump gibi ona sarılıyorlar.

FBI’ın devasa düzeyde manüplasyonlarına rağmen Trump kazandığına göre bundan sonrası da dünyanın alıştığı gibi gitmeyecektir. Neler olacağını şimdiden kestirmek zor zaman içerisinde hep beraber göreceğiz. Benim ilk izlenimim kısa vadede olumsuz algılanabilir ama uzun vadede çok olumlu olacaktır. Bence 3ncü dünya savaşının kıyısından döndük.

Aşağıdaki iki resim nasıl bir risk atlattığımızı gösteriyor. İlki Bengazi 2011, ikincisi aynı şehir 2015. Bu dönemlerde Hillary Clinton Dış İşleri Bakanı idi ve Libya’ya barış, demokrasi götürmeye karar vermişti.

EURUSD 1,1315’e yükseldi:

Altın 18

TL 3,30’u gördü:

Tüm fiyatları zaten hepimiz gördük/sabah açılışta göreceğiz.

Bugün borsa düşüşle açılacaktır, SP500 vadeli kontratları %5 gerilediğine göre biz de en az bu kadar düşeriz. Gün içerisinde SP500 vadelilerde kayıplar azalırsa bize de olumlu yansır. Bir süre SP500 vadeli kontratlarına endeksli gideriz.

TL 3,30’u gördükten sonra 3,22ye kadar güçlendi. Aynı durum borsa açılışında da olabilir. Tabana veya 1-2 kademe üstüne gönderilecek alışlar eğer panik satıcılar tarafından karşılanırsa karlı olacaktır.

Dünkü yazıda TL-Borsa ilişkisisinin değiştiğini, bir gün önce TL değerlendiğinde ertesi gün borsanın gerilediğini göstermiştim. Rakamlar yine ne olacağını gösterdi, dün TL değerlendi bugün borsa düşecek.

Bizim piyasamız için hiç hesapta olmayan bir risk daha belirdi AB’nin üyelik görüşmelerini dondurması ihtimali. Ne olacak zaten ilerlemiyor diyebilirsiniz ama içinde bulunduğumuz durumda umut vardı. Umut/beklenti ortadan kalkarsa bunun etkisi Trumpexit’den daha fazla olur.

*Trump yanlıları Merry Xmax –Mutlu Noeller deyimini kendilerine uyarlamışlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)