Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Piyasaların seyri ve yabancılar

08 Ekim 2020, 09:20 - -

Piyasalarda jeopolitik riskler fiyatlanmaya devam ediyor. 24 Eylül’den bu yana atılan normalleşme adımlarına rağmen jeopolitik risklerin yüksek seyri kurun zirvede kalmasına neden oluyor. Yeni önlemler gelebilir.

Piyasalarda yurtdışı gelişmeler ve jeopolitik riskler fiyatlanıyor. Borsa Endeksi’nde 1.140 seviyesi destek olarak izleniyor. Bu seviyenin aşağı doğru kırılması halinde zayıflama gözlenebilir. Ancak endeks ortalamaların üzerinde ve güçlü seyrini koruyor:

Dolar/TL’de hareketin seyri

Dolar kurunda yükseliş seyri sürüyor. Kısa, orta ve uzun vadeli ortalamaların üzerinde hareket ediyor kur 7,88 seviyesinde. Özellikle artan jeopolitik riskler kurun zirvedeki seyrini korumasına neden oluyor. Dolar/TL’nin çıkış eğilimini sürdürmesi halinde TCMB’den yeni adımlar gelebilir.

Altın’da Trump etkisi

FED Başkanı Powell’ın destek paketinin gerekli olduğuna ve ihtiyaçtan fazla olmasının büyük bir sorun yaratmayacağına dair açıklamasından sonra Trump’ın görüşmeleri durdurduğu ve seçim sonuna bıraktığına dair haber şok etkisi yarattı.

Gelişmeler üzerine altın dün yaklaşık 40 dolar kayıpla işlem görürken bugün toparlanma çabası içerisinde ve yaklaşık 20 dolar primle 1900 dolar seviyesini test ediyor. 1.900’ün üzerinde tutunması 2.000 dolar hedefi ile yükselişini sürdürmesini sağlayacaktır.

Dolar endeksi desteğinde tutunacak mı?

Dolar endeksi DXY 50 günlük ortalamasında bulunuyor. Bu seviyenin altına kayması zayıflamasına neden olabilir. Bu nedenle seyri takip edilecek.

Yabancıların paylarının yüksek olduğu hisselerdeki alımları

Yabancıların paylarının yüksek olduğu hisselerdeki alımlar incelendiğinde Coca Cola İçecek, Enerjisa Enerji, Ford Otosan, Mondi Tire Kutsan, Anadolu Efes, Koza Madencilik, Akbank, Türk Telekom, Garanti Bankası, Doğan Holding ilk sırada gelen borsa şirketleri.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd10 Ekim 2020 00:34

    ne yabancısı yav,bizim fonlar falan filan...bir iki milyon bi hisseden alda gör noluyo...

  • HAKATUKİ09 Ekim 2020 23:51

    BU HİSSELERE BAKINCA YABANCININ BİLİNÇ DIŞI TAHMİN,ÖNERİ  V.S. ŞEKLİNDE HİSSE ALDIĞINI SANIYORUM.  ŞU HİSSELERE BAK YA.. NE GETİREBİLİR BUNLAR. TUHAF. YTD.

  • Mahmut B.09 Ekim 2020 14:13

    tavuk, prasa, fasulyecilerin hisseleri one  çıktı.yazıklar olsun...Koskopca sirketler nasıl kabul ediyorlar bunu,  yazık değil mi. saglam kagıtlarda  bekleyenlere....illa  parasacılardan mı alalım...

  • barış09 Ekim 2020 11:45

    bunlar bıyıklı yabancı, kanmayın, yabancı alım görüntülü yerli ve milli alıcılar, tavan tavan dan sonra taban taban yaptıranlar

  • KERİM09 Ekim 2020 14:39

    SANKİ BIYIKLI YATIRIMCILAR DAHA ÖNCE YOKTU HEPSİ ALAMAN İNGİLİZ FRANSIZDI

  • vatandaş08 Ekim 2020 15:06

    sen al biz arkadan geliriz

  • onki momki08 Ekim 2020 15:57

    hauhahuuhhahu sen al diyo biz alırız dio ahhahhha