Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Terör canlarımızı almaya devam ediyor

29 Haziran 2016, 09:46 - -

Dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı’na canlı bomba saldırısı yaşandı, olayda resmi kaynaklara göre 36 kişi öldü, 150 civarında yaralı var. Olayın üzüntüsü, acısı büyük. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifa, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sade vatandaş olarak elimizden bu geliyor.

Atatürk Havalimanı yılda 60milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın 11’inci, Avrupa’nın ise 3’üncü en yoğun havalimanı. Ciddi şekilde korunuyor(du).

Dün saldırı gerçekleşmeden evvel klasik olarak ABD’den uyarılar geldi.

Sabah okuduğumuz haberlere göre teröristler ticari taksi ile havaalanına gelmişler, eylemlerini de önce silahla ateş ederek, sonra kendilerini patlatarak gerçekleştirmişler. İddialara göre henüz kesin olmamakla birlikte 4 de el bombası atıldığı söyleniyor.

Şimdi hummalı bir çalışma var, olayın nasıl gerçekleştiğini kimler tarafından yapıldığını ortaya çıkarmak için. Öğrenince ne olacak bilemiyorum.

Her terör saldırısında olduğu gibi bu saldırı sonrasında da alınan önlemler sırasıyla şöyle oldu:

Kriz masası kuruldu.

Yayın yasağı getirildi.

Sosyal medya erişimi –twitter, facebook, youtube- engellendi.

Akla zarar yorumlar beyanlar milletvekillerinden geldi. Bir milletvekili saldırıyı muhalefet partisi liderine bağlarken bir başka milletvekili ise yayın yasağını eleştirenlere beddua ederek ‘Siz de patlamada ölün de görelim’ dedi. Nasıl bir ülkedeyiz, nasıl bir ruh halindeyiz, buraya ne zaman geldik, bu cinnet hali daha ne kadar devam edecek, inanın kestiremiyorum. Her geçen gün de daha güzel günler görebileceğimiz ümidini daha fazla kaybediyorum.

Yayın yasağı bu tip olayların sonrasında hemen geliyor ve tüm konuları kapsıyor, bence yanlış. Yayın yasağı terör propagandasına yer vermeyecek şekilde olmalı ve fakat olayları enine boyuna analiz etmeliyiz:

Neden oldu, kim yaptı, nasıl engelleriz, ne yapmalıyız gibi konuları etraflıca tartışmalıyız. Konu üstünü örtünce ortadan kalkmıyor.

Dün akşam kerameti kendinden menkul terör uzmanları (yine) televizyonlardaydı. Artık her konunun bir uzmanı var sağolsunlar halkımızı bilgilendiriyorlar. Uzman kardeşimize göre (CNN Türk kanalında idi) bu tip saldırılarının ancak %10-15i engellenebilirmiş. Açıklamaya göre ne yapalım kader olacak, öleceğiz demek kalıyor sanırım.

Ayrıca manidar açıklamaları var. Olayı manidar buluyoruz. Zamanlamasını manidar buluyoruz. Milli iradeye saldırı diyoruz, terörü lanetliyoruz.

Bir tek eksik olan şey sorumlu kim? Kim hesap verecek?

Dün geceki olay sonrasında Başbakan ve Adalet Bakanı açıklamalar yaptı, önceki iki olayda Sağlık Bakanı ön plandaydı. İçişleri Bakanlığı’ndan tek bir kelime işitmedik. İç güvenlik İçişleri Bakanlığı’nın görevleri arasında değil mi?

Sözcü’nün haberine göre son bir yılda gerçekleşen 12 metropol saldırısında ölenlerin sayısı 272!

Bu rakama Güneydoğu’da verilen şehitlerimiz dahil değil, onları da eklersek –Allah hepsine rahmet eylesin- sayı 1000’i aşacak. Yaralananlar, gaziler, çocuklar, travmanın büyüklüğü! Saldırılarda yaralanan, gazi olan insanların ve yakınlarının yeniden kazanılması için ne yapılıyor kendi hallerine mi bırakılıyorlar? Yaraları iyileştikten sonra ruhlarındaki hasarın iyileştirilmesi için ne yapılıyor bilemiyorum.

Terör bitirilmeli başka bir çözüm düşünemiyorum. Ülke elimizden kayıp gidiyor hala uyanamadık kan uykusunda devam ediyoruz.

Hepimizin başı sağolsun Terör’ü şiddetle kınıyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)