Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Ucuz F/K stratejisi 2016 değerlendirme

10 Ağustos 2016, 12:10 - -

Hisse stratejilerini değerlendirdiğim yazıda ucuz F/K stratejisinin de ilk çeyrek ve ikinci çeyrek başlangıçları için değerlendirme yapmıştım.

Strateji 2016 performansı 10 Nisan kapanışı itibarı ile aşağıdaki gibiydi:

Strateji tasarımı itibarı ile ucuz F/K hisseleri alırken çok küçük şirketlere de yatırım yapabiliyordu. BİST içerisinde küçükten büyümüş şirket çok nadiren görüldüğü ve küçük şirketlerin fiyat hareketlerinin aşırı volatil olduğu gerçeğinden yola çıkarak stratejide piyasa büyüklüğü ile bir filtre yarattım. Filtreye göre ucuz F/K şirketleri ararken piyasa değeri en düşük olan %25 hisseyi değerlendirme dışı bıraktım.

Bu haliyle uzun dönemli getirilerde değişiklik oldu, orijinal yazıda piyasa filtresi yoktu.

2016 yılı için bu haliyle değerlendirmeye geçebiliriz.

İlk çeyrek hisseler ve performanslara bakalım:

Piyasa değeri filtresi ile yeniden düzenlenen sistemin 2016 ilk çeyrek getirisi %18e yakın gerçekleşti. En büyük getiri ise KOZAL hissesinden geldi, KOZAL’ı EREGL ve TRGYO takip ettiler. Hiçbir hisse zarar etmedi. İlk çeyrek için oldukça başarılı bir sonuç. Grafik olarak da bakalım:

İkinci çeyreğe 117831 TL ile başladık. Hisse getirileri:

KOZAL ilk çeyrekte kazandırdığını bu çeyrekte geri vermiş. En iyi kazanç ise TKFEN hissesinden elde edilmiş. Toplam portföy zararı ise %2,72 ile BİST’e göre daha iyi.

Portföy Nisan ayından %28 getiriye ulaşmış:

30/6 portföyüne 114790 TL ile başladık. Portföyün son haline bakalım:

(Yüksek çözünürlük için resme tıklayın.)

KOZAL zarara devam, bu çeyrek en iyi performans KORDS hissesinden sağlanmış durumda. İlk iki çeyrek yıldızlarından TRGYO ise performans olarak geride.

Performansı inceleyelim:

Portföy darbe girişimine kadar oldukça güçlü seyrederken darbe girişimini takip eden haftada çakılmış, 21 Temmuz'dan itibaren ise tekrar normale dönmüş durumda.

Ucuz F/K stratejisi 2016 performansı dün değerlendirdiğimiz SF stratejisine göre daha geride, bununla birlikte %16,6 değeri ile BİST’e göre oldukça iyi.

Strateji 2016 performansını Google Finance ile denemek isterseniz kullandığım dosyaları buradan indirebilirsiniz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)